Di Malaysian PayPerClick anda boleh boleh buat bayaran sama ada melalui Maybank, CIMB, PayPal atau Kad Kredit untuk membeli iklan, Upgrade Member, Special atau referral. Berikut adalah langkah-langkah membuat belian di Malaysian PayPerClick..

Sila login ke akaun anda dan klik “Menu Store”

Selepas itu anda akan dibawa ke halaman belian seperti pada imej dibawah. Di halaman ini anda boleh memilih sama ada anda ingin membeli Iklan, Upgrade Member, Special atau pun Referral. Sila klik pada butang “Buy Now” untuk meneruskan belian.

Sebagai contoh anda ingin membuat belian “Link Ad Hits”. Sila klik butang “Buy Now” disebelah kanan Link Ad Hits. Selepas itu anda akan dibawah ke halaman seperti di bawah..

Di halaman ini anda boleh menetapkan iklan baru dan melihat iklan anda sebelum ini. Tetapi anda juga boleh membeli kredit terlebih dahulu dan menetapkan iklan kemudian di akaun anda bagi memudahkan anda merancang pengiklanan anda. Sila klik banner seperti yang ditunjukkan pada imej dibawah untuk membuat belian melalui Maybank atau CIMB.

Selepas anda klik banner di atas anda akan dibawah ke halaman borang tempahan seperti pada imej dibawah;

Scroll Down dan isikan borang pesanan belian seperti dibawah. Pastikan anda isi borang tersebut dengan lengkap dan tepat bagi melancarkan pesanan belian anda.

Akhir sekali, isikan nombor imej (Captca Code) di dalam ruangan yang disediakan. Pastikan anda isi nombor imej tersebut dengan betul atau anda tidak akan berjaya menghantar borang pesanan belian ini. Kemudian klik butang “Hantar Pengesahan Bayaran” untuk mengesahkan maklumat belian anda.

Kemudian anda akan dibawa ke halaman seperti dibawah;

Kemudian sila periksa email inbox anda kerana anda akan menerima satu email bagi mengesahkan borang pesanan belian anda telah berjaya dihantar. Pihak Malaysian PayPerClick akan menerima maklumat belian anda seperti pada imej dibawah.