Pendapatan Paid To Read (PTRA)

Paid To Read Ads adalah pendapatan yang dihasilkan melalui lawatan ke atas halaman artikel iklan dan website pengiklan yang dipaparkan dalam tempoh masa tertentu. Pendapatan PTRA ini juga adalah sama seperti pendapatan PTC yang mempunyai 4 kelas pendapatan seperti berikut:

PTC Kelas iklan A —— 10 Sen /Per Klik ——130 Saat (Masa View)

PTC Kelas iklan B ——- 5 Sen /Per Klik ——85 Saat (Masa View)

PTC Kelas iklan C ——- 3 Sen /Per Klik ——45 Saat (Masa View)

PTC Kelas iklan D ——-0.2 – 1 Sen /Per Klik ——8 – 25 Saat (Masa View)

Untuk menjana pendapatan melalui PTRA sila ikut langkah-langkah berikut;

Langkah 1 : Sila login ke akaun anda dan klik menu “ACCOUNT”.

Langkah 2 : Selepas itu, anda akan dibawa ke halaman akaun ahli dan kemudian sila klik halaman Earnings Area seperti imej di bawah;

Langkah 3 : Seterusnya anda akan dibawa ke halaman summary earnings area seperti imej di bawah. Sila klik link biru pada perkataan Read Ads untuk menjana pendapatan PTRA. Di sebelah link ini, anda akan melihat jumlah link PTRA yang anda boleh klik.

Langkah 4 : Selepas anda klik link tersebut, anda akan dibawa ke halaman artikel produk pengiklan. Anda perlu baca artikel ini sementara menunggu masa view artikel tamat.

Kemungkinan produk yang ditawarkan oleh pengiklan adalah produk yang anda cari selama ini atau mungkin anda berminat dengan produk yang ditawarkan. Selepas anda selesai membaca artikel tersebut sila scroll down ke bawah dan klik perkataan Proceed To Site.

Langkah 5 : Seterusnya anda akan di bawa ke laman web pengiklan yang berkaitan dengan artikel iklan yang anda baca sebentar tadi. Anda perlu menunggu dalam beberapa saat seperti mana anda menjana pendapatan PTC.

Selepas masa view tamat, anda perlu klik nombor yang dipaparkan di sebelah kiri seperti yang ditunjukkan pada imej di bawah. Selepas anda klik nombor tersebut, anda telah pun berjaya menjana pendapatan PTRA.