Kepada Ahli Premium Member sila gunakan kaedah jana pendapatan melalui PTP (Paid To Promote). Sekiranya orang lain meng-klik link referral anda walaupun mereka tidak mendaftar dibawah anda atau sebaliknya, pendapatan PTP tetap akan dimasukkan ke dalam akaun anda. Contoh pendapatan PTP Premium Member..

Ahli Premium  : Hits Click PTP sehari = 10,000 x RM0.01 sen = RM100

Ahli Privelege : Hits Click PTP sehari = 10,000 x RM0.003 sen = RM30

Pendapatan di atas adalah hasil klik pelawat ke atas link referral anda dan jika pelawat menjadi referral anda maka pendapatan klik referral adalah pendapatan jangka panjang anda secara berterusan.

Pendapatan Paid To Promote (PTP)
Pay To Promote adalah pendapatan hasil klik pelawat di link affiliate atau banner anda yang telah disediakan pada akaun anda. Anda tetap akan mendapat hasil Pay To Promote walaupun pelawat tersebut tidak mendaftar dibawah anda. Bagaimanapun, pendapatan Pay To Promote hanya kepada unik Pelawat/IP Address sahaja. Hasil pendapatan PTP adalah mengikut status keahlian dalam Malaysian Pay Per Click iaitu Ahli Percuma RM0.0001 , Ahli Seumur Hidup RM0.003 dan Ahli Premium RM0.01 atau 1 Sen. Bagaimanapun, untuk menjana pendapatan PTP ahli perlu mempunyai website atau blog dan kandungan halaman tersebut hendaklah dalam bahasa melayu sahaja.

Untuk menjana pendapatan melalui PTP sila ikut langkah-langkah berikut:

Langkah 1 : Anda dikehendaki mendaftarkan terlebih dahulu alamat URL Website atau blog anda di Sistem Malaysia Pay Per Click. Hantar alamat url website atau blog anda melalui support tickets yang disediakan pada halaman akaun anda seperti pada imej dibawah.

Dalam masa 48 jam pentadbiran Malaysian Pay Per Click akan meluluskan permohonan anda setelah melakukan review pada alamat url blog atau website yang anda berikan.

Langkah 2 : Setelah permohonan anda telah diluluskan copy dan paste link Referral anda pada halaman blog atau website yang anda daftarkan. Ini bermaksud anda gunakan link Referral anda untuk menjana pendapatan PTP. Untuk melihat lebih lanjut berkaitan link URL anda sila klik di sini atau lawat URL http://payperclick.com.my/blog/jana-pendapatan-2/referral/

Contoh link PTP adalah seperti pada imej dibawah;

Langkah 3 : Anda boleh lihat pendapatan PTP dihalaman akaun anda seperti pada imej dibawah.