Pendapatan Paid To Promote

Pay To Promote adalah pendapatan hasil klik pelawat di link affiliate atau banner anda yang telah disediakan pada akaun anda. Anda tetap akan mendapat hasil Pay To Promote walaupun pelawat tersebut tidak mendaftar di bawah anda. Bagaimanapun, pendapatan Pay To Promote hanya kepada unik Pelawat/IP Address sahaja. Hasil pendapatan PTP adalah mengikut status keahlian dalam Malaysian PayPerClickâ„¢ iaitu Ahli Percuma RM0.0003, Ahli Premium member RM0.003 dan Ahli Premium RM0.01 atau 1 Sen. Bagaimanapun, untuk menjana pendapatan PTP, ahli perlu mempunyai website atau blog dan kandungan halaman tersebut hendaklah lebih 80% dalam bahasa melayu.

Untuk menjana pendapatan melalui PTP, sila ikut langkah-langkah berikut:

Langkah 1 : Anda dikehendaki terlebih dahulu mendaftarkan alamat URL Website atau blog anda di Sistem Malaysia PayPerClickâ„¢. Hantar alamat url website atau blog anda melalui support tickets yang disediakan pada halaman akaun anda seperti imej di bawah:

Dalam masa 48 jam, pentadbiran Malaysian PayPerClickâ„¢ akan meluluskan permohonan anda setelah melakukan review pada alamat url blog atau website yang anda berikan.

Langkah 2 : Setelah permohonan anda diluluskan copy dan paste link Referral anda pada halaman blog atau website yang anda daftarkan. Ini bermaksud anda gunakan link Referral anda untuk menjana pendapatan PTP. Untuk melihat link promosi referral anda, sila klik menu promote seperti imej di bawah:

Kemudian anda akan dibawa ke halaman link promosi anda atau link referral anda seperti imej di bawah:

Anda boleh melihat jumlah klik atau hits PTP anda serta jumlah pendapatan PTP anda di halaman akaun seperti yang ditunjukkan pada imej di bawah: